Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Buraczki faszerowane"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Buraki dokładnie umyj szczoteczką i ugotuj w osolonej wodzie, aż zmiękną. Schłódź, obierz, odetnij wierzch i wydrąż środek.
Ryż ugotuj w osolonej wodzie na miękko, odcedź i opłucz zimną wodą.
Na oleju podsmaż polędwiczkę (ok. 7 min z każdej strony). Pokrój na małe kawałki, włóż do misy. Dodaj ryż i posiekany tymianek. Dopraw i wmieszaj ser starty na małych oczkach.
Mieszanką ryżową napełniaj buraki, a następnie krótko je zgrilluj. Podawaj na liściach świeżego szpinaku.
Czas przygotowania: 60 minut 290 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień