Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczki na zimię

Buraczki na zimię

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 12162

PYCHA!

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 8 kg.buraczków umyc i ugotować.Następnie po ugotowaniu obrać i zalać zalewą i zostawić je na 24h.Na drugi dzień odcedzić zalewę i zetrzeć buraczki na tarce o grubych oczkach i do słoików.Pasteryzować 20min.

  2. ZALEWA:2l wody,0,5l octu 10%,o,5kg.cukru,3 łyżki soli,pieprz w ziarenkach,liść laurowy,ziele ang.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń