Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki tarte na zimę

Buraczki tarte na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 2109 Ocena: 47147

Dodano:

Odsłon: 44424

Super sprawa...Później: Pyk! i gotowe ;) Polecam zapiekanie buraków tak przy "okazji"...

Składniki

  • 5 kg buraków
  • szklanka octu
  • szklanka cukru
  • 2 łyżki soli
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki (osobno) zwijamy w folię aluminiową i zapiekamy 1,5 godziny w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C. Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie zalewamy octem ,dodajemy cukier i sól ,dokładnie mieszamy. Przekładamy do słoiczków ,zostawiając pustą przestrzeń (ok. 1 cm) ,zakręcamy i pasteryzujemy 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 11 września 2014 Zabieram słoiczek! Kocham buraczki w każdej postaci :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń