Do góry

Dania główne Przepis na:

Buraczki w zalewie

Buraczki w zalewie

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 19

Smaczny pomysł na "Buraczki w zalewie"

Składniki

  • 2 kg buraczków
  • zalewa: 1 litr wody
  • szklanka octu 6 proc
  • łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotuj buraczki w łupinkach do miękkości. Po ugotowaniu przelej buraki na durszlaku zimną wodą i zostaw do przestygnięcia, skórka zejdzie sama, wystarczy odciąć korzonki.

  2. Buraczki możesz zetrzeć na grubej tarce lub dowolnie pokroić, a jeśli są małe, zostaw w całości. Ułóż je w wyparzonych słoikach. Zalewę zagotuj i gorącą napełniaj słoiki. Pasteryzuj przez 20 minut, następnie ustaw słoiki do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń