Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 143
Składniki
Grzejemy mleko w bojlerze, które następnie przelewamy do wysokiej, przezroczystej szklanki (jeżeli nie posiadamy bojlera podgrzewamy mleko w rondelku, przelewamy do słoiczka, którym energicznie potrząsamy przez jakieś 30-60 sekund). Parzymy espresso, po czym, po ściance, wlewamy je do wcześniej przygotowanego mleka. Posypujemy cynamonem bądź kakao, można do tego użyć specjalnych szablonów - np. serca.