Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni w beszamelu

Cannelloni w beszamelu

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 57

Dodano:

Odsłon: 7873

Danie smakowite nawet dla tych, którzy zwykli wręcz nie cierpieć szpinaku - czyli np. dla mnie;)

Składniki

  • I.farsz:
  • 1 łyżka bazylii suszonej
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • po szczypcie soli, pieprzu i cukru
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 9 baryłek szpinaku [180g]
  • 1/2 - 3/4 mrożonki marchewka-groszek [280g]
  • II.sos:
  • 4 łyżki masła
  • 4 łyżki mąki
  • 2 szklanki mleka 0,5%
  • 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 0,5 łyżeczki soli
  • ok.0,5-1 łyżeczka pieprzu [ja daję świeżo mielony]
  • 1/3 łyżki skrobii ziemniaczanej
  • III.
  • 12 rurek cannelloni [nie gotowanych oczywiście]
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wcześniej samoistnie rozmrożone mrożonki łączymy w garnku z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Podgrzewamy i odstawiamy.Gdy w miarę ostygnie napełniamy makaron i układamy w żaroodpornym naczyniu.

  2. Masło rozpuszczamy na patelni, wsypujemy przyprawy- mieszamy, następnie mąkę i mieszamy, potem wlewamy mleko. Na koniec dosypujemy skrobię, energicznie mieszamy i zalewamy cannelloni.

  3. Pieczemy w 180-200 st. 25 min. [po 15-20 min.przykrywamy folią aluminiową]

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

megkibicf1 25 sierpnia 2010 No fakt - dla niektórych może nie prezentować zbyt ciekawie,ale o gustach się nie dyskutuje ;). Jednakże przepis radzę wypróbować mimo wszystko. Nie jest to danie, które nadaje się na porządny obiad dla wielodzietnej rodziny - pasuje raczej na taki lekki lunch. Pozdrawiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

beataw34 24 sierpnia 2010 moze sa pyszne,ale na zdjeciu wyglada nie za ciekawie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń