Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

Autor: agentka007

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano: 01.02.2010

Odsłon: 1224

Pyszny pomysł na obiad

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj mięso, marchewkę i rozgnieciony goździk, przesmaż. Dołóż łyżkę koncentratu i śmietanę, duś na małym ogniu. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i bazylią, przestudź, wymieszaj z połową startego sera.

  2. Rurki obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź, przestudź, napełnij farszem. Ułóż w natłuszczonym olejem żaroodpornym naczyniu.

  3. Do rondelka wlej bulion, dodaj resztę koncentratu, gotuj kilka minut, by sos zgęstniał, przypraw. Rurki polej sosem i posyp resztą żółtego sera.

  4. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 200 st. C, zapiekaj ok. 20. minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń