Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce z dużymi oczkami. Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj mięso, marchewkę i rozgnieciony goździk, przesmaż. Dołóż łyżkę koncentratu i śmietanę, duś na małym ogniu. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem i bazylią, przestudź, wymieszaj z połową startego sera.
Rurki obgotuj w osolonym wrzątku, odcedź, przestudź, napełnij farszem. Ułóż w natłuszczonym olejem żaroodpornym naczyniu.
Do rondelka wlej bulion, dodaj resztę koncentratu, gotuj kilka minut, by sos zgęstniał, przypraw. Rurki polej sosem i posyp resztą żółtego sera.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok 200 st. C, zapiekaj ok. 20. minut.