Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Szpinak przebrać, umyć, wrzucić do wrzątku na 5 minut, odcedzić, wystudzić, posiekać, wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę, doprawić pieprzem i gałką muszkatołową, podsmażyć na oliwie, zabielić śmietaną, wystudzić.
Fetę pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem. Tym farszem wypełnić suche rurki makaronowe, układając jedna obok drugiej w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
Cannelloni polać sosem beszamelowym: mąkę zasmażyć z masłem, rozprowadzić mlekiem, zagotować, doprawić solą, pieprzem i muszkatem. Posypać z wierzchu tartym serem. Zapiekać ok. 30 minut w temperaturze ok. 180°C.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium