Do góry

Przekąski Przepis na:

Carpaccio

Carpaccio

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 121

Dodano:

Odsłon: 322

mniam

Składniki

  • 4 duże buraki
  • 1 duża cebula
  • sałata lodowa
  • 4 rzodkiewki
  • 1 ogórek szklarniowy
  • Mocarella
  • pomidorki koktajlowe
  • olej
  • ocet
  • pieprz
  • sól
  • szczypta cukru
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki zawijamy w złotko i pieczemy w piekarniku 60 min na 200 stopni. Gdy buraki są gotowe ,obieramy je i szatkujemy lub kroimy na cienkie plastry ,układając na talerzu dookoła . Do środka talerza nakładamy porwną kapustę pekińską lub mieszankę sałat .Dodajemy ogórka,rzodkiewkę,cebulę,mocarelle. Przyprawiamy olejem,octem,solą,pieprzem,szczypta cukru i gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń