Przekąski Przepis na:
Carpaccio


Składniki
- 4 duże buraki
- 1 duża cebula
- sałata lodowa
- 4 rzodkiewki
- 1 ogórek szklarniowy
- Mocarella
- pomidorki koktajlowe
- olej
- ocet
- pieprz
- sól
- szczypta cukru
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Buraki zawijamy w złotko i pieczemy w piekarniku 60 min na 200 stopni. Gdy buraki są gotowe ,obieramy je i szatkujemy lub kroimy na cienkie plastry ,układając na talerzu dookoła . Do środka talerza nakładamy porwną kapustę pekińską lub mieszankę sałat .Dodajemy ogórka,rzodkiewkę,cebulę,mocarelle. Przyprawiamy olejem,octem,solą,pieprzem,szczypta cukru i gotowe.
Komentarze do przepisu (0)