Do góry

Sałatki Przepis na:

Carpaccio z cukinii

Carpaccio z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 2927

Świetna potrawa z surowej cukinii i sera, może być sałatką obiadową, przekąską, lub przystawką do zimnego bufetu.

Składniki

  • cukinia zielona 300g - najlepiej młoda
  • cebulka czerwona
  • ser feta, lub inny ulubiony
  • 1/2 łyżeczki czarnego sezamu
  • Oliwa z oliwek 2 łyżki
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • Sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię pokrój cieniutko w talarki , najlepiej na mandolinie.
    Cebulkę pokrój w piórka
    Fetę, lub inny ulubiony serek pokrój w kostkę lub pokrusz

  2. Cukinię ułóż na półmisku, lub na osobnych talerzykach dla każdego gościa
    Delikatnie posól
    Posyp cebulką i serem
    Posyp czarnym sezamem
    Smacznego !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń