Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Carpaccio z łososia z ogóreczkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Łososia opłucz w zimnej wodzie, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój ostrym nożem na bardzo cienkie plasterki. Ułóż na dużym talerzu.
Ogórki małosolne pokrój w drobną kosteczkę, cebulkę posiekaj.
Ułóż warzywa wraz z kaparami na łososiu.
Oliwę z oliwek połącz z sokiem z cytryny. Dodaj sól i świeżo mielony pieprz. Wymie szaj i polej rybę.
Carpaccio schładzaj przez 1 godz. w lodówce.
Podawaj z bagietką i białym winem.
<strong>Przepis nadesłał: Piotr Witkowski</strong>Źródło: Kurier TV