Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajna, smaczna przekąska. Z podanych proporcji wychodzi 6 -7 okrągłych placuszków.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Przygotować nadzienie. Cebule drobno pokroić i zeszklić na oleju z suszonymi pomidorami. Wystudzić.
Mąkę przesiać do miski. Dodać przyprawy i wymieszać. W jednym kubku ciepłej, przegotowanej wody rozprowadzić drożdże. Dodać łyżkę cukru i szczyptę mąki. Gdy drożdże zaczną pracować, przelać do miski z mąką. Miskę przykryć ściereczką. Po pół godzinie zarobić ciasto. Jeszcze trochę poczekać ( jakieś 10 minut) i zacząć formować okrągłe placuszki. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy placuszek nałożyć nadzienie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C około 20 minut.