Do góry

Przetwory Przepis na:

Cebulka w marynacie

Cebulka w marynacie

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1834 Ocena: 8323

Dodano: 09.10.2017

Odsłon: 1574

Wspaniały zapas na zimę.

Składniki

  • 1 kg drobnych cebulek
  • 15 dag soli
  • 2 litry wody
  • Składniki na marynatę:
  • 3 szklanki octu
  • 1 szklanka wody
  • 3 łyżki cukru
  • ziele angielskie kilka ziarenek
  • pieprz ziarnisty kilka ziarenek
  • goździki kilka ziarenek
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulki obrać, zalać wodą następnie odstawić na 12 godzin. Po czym odcedzić, przygotować taką samą solankę i odstawić ponownie na 48 godzin. Po tym czasie przygotować zalewę z podanych składników, przykryć i wystudzić. Cebulki odcedzić, wypłukać i ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać zimną zalewą. Słoiki włożyć do rondelka z zimną wodą, pasteryzować przez około 20 minut. Podawać po upływie trzech miesięcy do mięs i wędlin.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń