Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebulkowe naleśniki z farszem serowym, z pomidorkami i pieczarkami

Cebulkowe naleśniki z farszem serowym, z pomidorkami i pieczarkami

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1549

Dodano: 16.01.2013

Odsłon: 4822

Pyszne naleśniki z cebulką i farszem serowym

Składniki

  • ciasto naleśnikowe: 3 łyżki mąki pełnoziarnistej pszennej
  • 1/2 szklanki mleka, 2 jajka sól, pieprz
  • cebulka dymka (część zielona), kawałek camemberta
  • kawałek goudy, 1 pieczarka
  • 3 pomidorki koktajlowe, oregano
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę dymkę drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry i dusimy. Ciasto naleśnikowe: mąkę, jajka, mleko i przyprawy mieszamy. Masa powinna być gęsta. Dodajemy dymkę, mieszamy i wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię - smażymy z dwóch stron. Wychodzą dwa grube naleśniki.

  2. Sery kroimy w drobne kawałki. Na naleśnik kładziemy goudę z pieczarkami - posypujemy oregano i składamy. Nakładamy camemberta, pomidorki i znów składamy. Naleśniki z powrotem kładziemy na patelni i opiekamy. Jeśli ser się za słabo stopi - naleśniki można podgrzać minutę w mikrofali. Gotowe podajemy z keczupem i ozdabiamy pomidorkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń