Do góry

Dania główne Przepis na:

Cebulowa pierś z kurczaka

Cebulowa pierś z kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 241

Dodano:

Odsłon: 9957

Jednogarnkowe, szybkie danie

Składniki

  • pierś z kurczaka, 1kg
  • kiełbasa, 2 sztuki
  • cebula, 3 sztuki
  • zupa cebulowa w proszku, 2 sztuki
  • śmietana, 1 kubek duży
  • czosnek, 2 ząbki
  • kostka bulionowa, przyprawa do kurczaka, majeranek, pieprz, wg uznania
  • Smalec/olej do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi, kiełbasę kroimy w kostkę, smażymy na smalcu/oleju. Gdy zmięknie dodajemy cebule pokrojoną w pół księżyce oraz posiekany czosnek. Dusimy aż cebula będzie miękka.

  2. W 3 szklankach wody rozpuszczamy 2 torebki zupy cebulowej z 3 łyżkami kwaśnej śmietany i posiekanym czosnkiem.Zagotowujemy.

  3. Następnie do zupy dodajemy usmażonego kurczaka. Wszystko zagęszczamy zasmażką .Na koniec można posypać pietruszką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń