Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ćevapcići, czyli pikantne mielone"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Wymieszaj w misce mielone mięso, masło i przyprawy (najlepiej rękami). Wstaw na godzinę do lodówki.
Zwilż dłonie i formuj kotleciki długości 10 cm, szer. 4 cm. Piecz je na grillu ogrodowym lub w piekarniku ustawionym na funkcję grillowania ok. 15 minut, obracając je często. Dobrze upieczone kotleciki będą miękkie i zyskają brązowo-złoty kolor.
Podawaj od razu, z cząstkami cytryny i ciepłą pitą. : Tradycyjnym dodatkiem jest zielona sałatka.
Potrzebne będą: po pęczku natki i cebulki ze szczypiorkiem, listki mięty, 2 pomidory, sok z cytryny i 2 łyżki oliwy. Posiekaj zieleninę, cebulki pokrój w krążki. Wymieszaj je z oliwą i sokiem z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Dodaj cząstki pomidorów.Źródło: Olivia