Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Składniki
Żelatynę mieszamy z 1/3 szklanki przegotowanej ciepłej wody, odstawiamy do napęcznienia. Mikserem ubijamy śmietanę kremówkę, dodając po łyżeczce żelatyny. Mocno ubitą śmietanę wstawiamy na 30 minut do lodówki, by się schłodziła.
Na folii układamy połowę herbatników w trzech przylegających do siebie, równych rzędach. Smarujemy 1/3 śmietany, przykrywamy resztą herbatników dokładnie tak samo ułożonych, na które wykładamy resztę śmietany. Boczne rzędy herbatników zawijamy do środka tak, by utworzyły trójkąt i na 2-3 godziny wkładamy do lodówki. Po tym czasie ciasto dzielimy na poszczególne części i układamy na tacy.
Na małym ogniu topimy masło, wsypujemy kakao i cukier puder. Mieszamy do rozpuszczenia się cukru i powstania polewy. Ciepłą polewą dekorujemy ciastka, posypujemy wiórkami kokosowymi i dekorujemy owocami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 1,70 złŹródło: Rewia