Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chili con carne z brązowym ryżem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
25 min • Porcja 110 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis na 4 porcje
<strong>Bożena Badach z Cisia</strong>
Gotuję ryż w lekko osolonej wodzie.
Cebulę siekam i szklę na oleju, wrzucam mięso, smażę, aż zmieni kolor. Dodaję pomidory i duszę na małym ogniu ok. 15 min. Od czasu do czasu mieszam.
Kukurydzę osączam z zalewy, fasolę przelewam wodą na sitku. Dodaję je do mięsa razem z koncentratem pomidorowym, mieszam. Jeśli potrawa jest za gęsta, wlewam kilka łyżek wody. Dodaję przyprawy, ryż i jeszcze chwilę gotuję.Źródło: Kobieta i życie