Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyka meksykańskiej kuchni - chilli con carne, pożywne, jednogarnkowe danie.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. W garnku rozgrzać olej, dodać cebulę, podsmażyć, dodać czosnek, chilli i kminek - chwilę smażyć i dodać mięso. Za pomocą łyżki rozdrabniać mięso, mieszając - podsmażyć ok 10 minut. Dodać pomidory, cynamon i 3/4 szklanki wody - gotować 1 godzinę. Dodać odsączoną fasolę, doprawić solą i pieprzem, gotować 30 minut. Podawać posypane pokrojonym w kostkę avocado. Można też podać ze śmietaną/nachosami/posiekaną kolendrą.