Do góry

Dania główne Przepis na:

Chilli con carne

Chilli con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 927

Dodano:

Odsłon: 4578

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Mięsa wołowe np. pieczeni (ja często używam gulaszu), 60 dag
  • koncentrat pomidorowy, 1 słoiczek
  • Mięsa wołowe np. pieczeni, 60 dag
  • cebula, 2-3 szt
  • kukurydzy, 1 puszka
  • Czerwonej fasola, 1 puszka
  • Pomidorów bez skórki, 1 puszka
  • czerwona papryka, 1 szt
  • musztarda dijon, 1 łyżka
  • kmin rzymski, 1 łyżeczka
  • chilli w proszku, 2 łyżeczki
  • łodyga selera naciowego, 1 szt
  • oliwa do smażenia
  • sól, pieprz
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso usmażyć z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Dodać pozostałe składniki i przyprawy, oprócz papryk, dusić pod przykryciem na małym ogniu jeszcze 25 - 30 min. Jakieś 15 min. przed końcem dodać pokrojoną w kostkę paprykę, doprawić solą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń