Do góry

Przekąski Przepis na:

chilli migdały

chilli migdały

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1372

Dodano:

Odsłon: 137

przekąska z mascarpone,avocado podkręcona chilli z dodatkiem nam pri pao( tajska pasta chilli ) ostraaa jazdaaa na wiosnę :-)

Składniki

  • pasta nam pri pao ( tajska pasta chilli )
  • avocado
  • mascarpone
  • chilli świeże
  • pieprz cytrynowy młynek
  • cytryna
  • Migdały
  • chilli suszone ( opcjonalnie )
  • ulubione pieczywo,naan albo pieczywo chrupkie
  • só młynek
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. przygotowane pieczywko ( takie jak lubimy ) albo naany przesmarowujemy mascarpone i delikatnie pastą plik pao ( tu użyłam już gotowej ze słoiczka )
    układamy pokrojone w plastry avocado,skraplamy cytryną,dodajemy odrobinę pieprzu cytrynowego i soli
    na górze układamy migdały,posypujemy jeszcze chilli i gotowe ;-)

    wersja hardcore dla twardzieli ;-) można dodatkowo zagryzać świeżym chilli ;-)

    Na zdrowie ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń