Do góry

Zupy Przepis na:

Chińska zupa z rzeżuchy

Chińska zupa z rzeżuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2459

Dodano:

Odsłon: 3084

Na poczatku to był zwykly bulion z rzeżuchy,w pózniejszych fazach eksperymentalnych awansował na pyszną chinska zupke

Składniki

  • 2 makarony z zupki chińskiej, pierś z kurczaka
  • garśc rzeżuchy, troche kielkow soi
  • laska cynamonu, gwiazdka anyżu
  • kostka rosołowa-wołowa, kilka grzybków mun
  • odrobina sosu sojowego ciemnego, pol pęczka szczepiorku
  • lisc laurowy, ziele angielskie
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron robimy wg przepisu na opakowaniu.Z piersi kurczaka i kostki robimy bulion,dodajemy cynamon,lisc,ziele,anyż i grzyby mun.Pierś wyjmujemy i podsmazamy.Do bulionu dodajemy polowe szczypiorku,rzeżuche,kiełki i odrobine sosu sojowego.Chwile gotujemy.

  2. Na tależu ukłabamy makaron,na to pierś z kurczaka,zalewamy bulionem i posypujemy resztą szczypiorku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

karolciaa 11 czerwca 2011 Zapowiada się pysznie...do wypróbowania! :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń