Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chińszczyzna z grzybami mun"
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 278
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1153
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 663
Składniki
Kurczaka pokrój na kawałki, posyp przyprawą do dań chińskich, chłodź godzinę.
Grzyby mun zalej wrzątkiem. Po 20 min osącz, pokrój w paski. Marchewki pokrój na plasterki, cebule w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż marchewki. Dodaj cebule, zeszklij. Dodaj kukurydzę i posiekany czosnek, wymieszaj.
Kurczaka usmaż na osobnej patelni. Dodaj do warzyw razem z grzybami. Makaron przygotuj wg instrukcji. Dodaj do kurczaka. Podlej wodą z moczenia grzybów, gotuj kilka minut na małym ogniu. Przypraw sosem sojowym.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 3 złŹródło: Chwila dla Ciebie