Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla dzieci i dorosłych. Super smakuje zarówno sam jak i posmarowany dżemem albo masłem orzechowym.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 636
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 204
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 636
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 204
Składniki
Do miski wrzucamy banany i widelcem rozdrabniamy na puree. Dodajemy rozpuszczone masło (ostudzone), następnie jajko, ekstrakt z wanilii, cukier oraz szczyptę soli. Wszystko razem mieszamy widelcem do połączenia składników.
Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Do soku z cytryny dodajemy wodę sodową oraz razu dodajemy do masy. Całość mieszamy. Powstanie nam ciasto jak na babeczki. Keksówkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką, przelewamy przygotowane ciasto i pieczemy 45 min w temperaturze 175 stopni. Po tym czasie upewniamy się że chlebek jest gotowy wkładając długi patyczek w ciasto, jeśli jest po wyjęciu suchy ciasto jest gotowe.