Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chleb nadziewany mielonym indykiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
<strong>Przepis przysłała Kinga Marciniak-Łyda z Lublina</strong>
Środek chleba wydrąż, nie naruszając skórki. Mielonego indyka wyrób z surowym jajkiem, natką i szczypior kiem, przypraw (jeśli potrzeba, wsyp łyżkę bułki tartej). Napełnij chleb, wkładając do środka jajka na twardo.
Formę wyłóż liśćmi kapu sty. Ułóż chleb, obficie skrop wodą, przykryj liśćmi kapusty. Piecz ok. godziny w 180°C. Chleb ostudź, wstaw na 1-2 godziny do lodówki.
czas przygotowania 75 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie