Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Choć nie za bardzo wyrośnięty, to naprawdę smaczny i przede wszystkim zdrowy chlebek, polecam!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 37
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 174
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zalać ciepłą wodą i rozpuścić. Następnie dodać obie mąki, sól, oliwę i otręby pszenne, wymieszać. Na końcu wsypać pestki dyni i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 30 min.
Następnie przełożyć do koszyka i pozostawić jeszcze na ok. 40 min.do wyrośnięcia. Napuszone przełożyć na blachę, posmarować wodą i posypać pestkami dyni.
Piec w temp. 210 stopni przez ok. 30-35 min. Smacznego!