Przekąski Przepis na:
Chlebek smażony panierowany

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 685
Dodano: 07.10.2008
Odsłon: 2552
Dobra przekąska lub śniadanie na ciepło.
Składniki
- chleb, kilka kromek
- jajka, 2
- masło, 2 łyżki
- wegeta, szczypta
- sól, pieprz, do smaku
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Chlebek kroimy lub kupujemy gotowy krojony. Jajka rozbijamy i miksujemy, aby się dokładnie wymieszały. odajemy odrobinę wegety, pieprz i przyprawę do jajek. Mieszamy i moczymy kromki chleba przez minutę. W tym czasie masło rozgrzewamy na patelni i smażymy tak przygotowane kromki. Podajemy jako przystawka lub na śniadanie. Można dodatkowo zapiec z serem żółtym. Smacznego!
Komentarze do przepisu (1)

jakub25 15 października 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny sposób na wykorzystanie zapasu chleba, niby nic takiego ale bardzo smaczne!0 Kto głosował? | Odpowiedz