Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieknie pachnycy chlebek z garnka na maslance;)
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 285
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25644
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 285
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25644
Składniki
make przesiac do miski doac sol i ziarna wymieszac maslanke rozrzedzic z woda leko podgrzac dodac drozdze cukier i wymieszac dodac do przesianej maki, Wymieszac drewniana lzyzka ale tylko do polaczenia sie skladnikow przkryc folia spozywcza wstawic do lodowki na 12 godzin ( najlepiej to zrobic to wieczorem) Na nastepny dzien wyjac ciasto zagniesc na stolnicy albo na blacie pare razy wlozyc spowrote do miski i pozostawic w ciepym miejscu pod przykryciem jeszcze godzike czasu Po tym czasie do garnka zaroodpornego z pokrwa wykadamy ciasto chlebowe Wkladamy do zimnego piekarnika ustawiamy temperature do 230 st pieczemy chlebek 10 min potem zmniejszamy temperature do 200 pieczemy 30 min odkrywamy pokrywe i jescze 10 min pieczemy Smacznego