Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik z buraków

Chłodnik z buraków

Autor:

Przepisów i artykułów: 131 Ocena: 2153

Dodano:

Odsłon: 15646

Idealna zupa na upały

Przygotowanie

  1. Buraki zawinąć w sreberka, wstawić do piekarnika i piec przez 1 godzinę w 180 C. Wyjąc odstawić do wystygnięcia. W międzyczasie zetrzeć rzodkiewkę (duże oczka na tarce), posiekać bardzo drobno koperek. Gdy buraki wystygną, obrać i zetrzeć na tarce również duże oczka. Wszystkie składniki połączyć w dużym garnku. Całość doprawić, dodać sok z cytryny. Odstawić do lodówki. Podawać dobrze schłodzone. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń