Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik z czereśni na słodko"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 75
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 99
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 75
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 99
Składniki
Czereśnie umyć, wydrylować. Wlać do garnka 2 litry wody, dodać cynamon, goździki, cukier do smaku i zagotować, wsypać owoce i doprowadzić do wrzenia, gotować na wolnym ogniu kilka minut.
Pod koniec gotowania zupę zagęścić mąką kukurydzianą wymieszaną z minimalną ilością zimnej wody. Zupę schłodzić i podawać z groszkiem ptysiowym.
ok. 35 minutŹródło: Twoje Imperium