Do góry

Przekąski Przepis na:

Chłopska patelnia.

Chłopska patelnia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1347 Ocena: 16503

Dodano:

Odsłon: 2990

Chłopska patelnia, usmażone kawałki mięsa z cebulą podane z chlebem jako ciepła przekąska.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kawałki mięs przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą do smaku i smażymy na gorącym tłuszczu na rumiany kolor. W między czasie obieramy cebule i kroimy je w pół plastry, solimy, pieprzymy i posypujemy majerankiem.

  2. Gdy mięso będzie usmażone na rumiany kolor dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu do miękkości mięsa i ładnego zeszklenia się cebuli. Usmażone mięso z cebulą podajemy z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń