Do góry

Dania główne Przepis na:

Chłopski Garnek

Przepis dnia 2011-08-03
Chłopski Garnek

Autor: tysiak

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 353

Dodano: 01.08.2011

Odsłon: 34403

Kapusta kiszona w wersji na ostro.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy na miękko, jednak tak by się nie rozgotowały. Po wystygnięciu kroimy w kostkę.

  2. Kiełbasę, cebulę, czosnek i papryczkę chilli (o tym czy wydrążamy ostre nasiona decydujemy sami, zależy jaką ostrość chcemy uzyskać) kroimy w kostkę, smażymy na łyżce oliwy lub oleju.

  3. Kapustę kiszoną drobno szatkujemy, dodajemy do reszty na koniec smażenia razem z pokrojonymi pomidorami i ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 04 sierpnia 2011 OD samego patrzenie na zdjęcie ślinka cieknie... Lubię takie jednogarnkowe dania

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tysiak 02 sierpnia 2011 Już wyjaśniam to małe niedociągnięcie z mojej strony :) Ja akurat użyłam młodej kapusty, więc nie trzeba było jej gotować, bo po kilku minutach na patelni zrobiła się mięciutka. Myślę jednak, że gdyby użyć niemłodej kapusty kiszonej, faktycznie trzeba by ją wcześniej troszkę podgotować :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kurka_domowa 01 sierpnia 2011 Zachęcajaco wygląda i pewnie świetnie smakuje, ale mam ten sam dylemat dotyczący kapusty co kamelcia. Z drugiej strony - jeśli kapustę obgotujemy to straci na smaku... Póki co przepis wędruje do ulubionych, bo u mnie lubią takie jedzonko :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamelcia 01 sierpnia 2011 Lubie potrawy z kapustą kiszoną,to musi być smaczne,tylko czy kapusta nie będzie twarda???moze lepiej ją chwilkę podgotować?do ulubionych ląduje:))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń