Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, chrupiacy filet z kaczki ze sliwkami i jablikem duszonymi w czerwonym winie porto. Idealny szybki obiad lub ciepla kolacja.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 75
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 75
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3320
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
Skóre fileta nacinac ukosnie, tworzac romby. Z przyprawy do piernika, miodu i 2 lyzek goracej wody zrobic marynate, wysmarowac nia mieso i odstawic na ok. godzine do lodówki. Gotowac rosól z kaczki redukujac jego objetosc do polowy, w tym czasie obrac cebule i jablko i pokroic w kostke. Mieso smazyc na oliwie, strone ze skóra ok. 3 min. druga strone ok. 2 min., nastepnie piec w piekarniku na drugiej szynie od dolu w temp. 160° C ok. 10-15 min. W pateni z tluszczem po kaczce smazymy a nastepnie dusimy do miekkosci cebule i jablko, pod koniec dodajemy sliwki, rosól, porto i posiekany estragon. Dusimy tak dlugo, az sos zredukuje sie do polowy. Pod koniec dodajemy rozpuszczona w wodzie skrobie i doprawiamy sola i pieprzem.