Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiąca surówka

Chrupiąca surówka

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1624

Dodano:

Odsłon: 15691

Co moze byc lepszego niz swieze warzywa wiosna ! Pasuje do wielu zestawow obiadowych goraco polecam !

Składniki

  • kapusta biala nowa, cwierc glowki
  • marchewka, 1 szt
  • jablko, 1 male
  • por, polowa
  • cebula czerwona, polowa
  • na sos:
  • odrobina octu owocowego, lyzka jogurtu nat, mala lyzeczka majonezu, odrobina wody, sol, pieprz, koperek
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. kapuste, por i cebule posiekac drobniutko, przelozyc do slaterki posypac leko sola by zmiekly, w tym czasie zetrzec na tarce jablko i marchewke dolozyc do salaterki z kapusta, z podanych skladnikow przygotowac sos i polaczyc go dobrze z warzywami, jedzona odrazu po przygotowaniu jest bardzo chrupiaca, jezeli wstawimy ja na pare godzin do lodowki smaki sie przegryza i warzywa zmiekna, smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Goblinek 08 maja 2010 Mniam, w sam raz na spóźnioną wiosnę!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń