Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące minitarty tatin z bananami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Połącz w rondelku cukier, masło i rum. Podgrzewaj 2-3 minuty, mieszając, aby cukier się rozpuścił i sos zgęstniał.
Przełóż po 1 i 1/2 łyżki sosu do czterech natłuszczonych i wyłożonych papierem do pieczenia foremek (śr. 10 cm). Przykryj sos plastrami bananów. Rozmrożone ciasto podziel i ułóż na bananach. Piecz 10-12 minut w temp. 200 st. C.
Zagotuj mleko, śmietanę, wanilię, połącz z żółtkami utartymi z pudrem. Schłódź. Wyłóż tarty na talerze (spodem do góry!) zdejmij papier. Podawaj z sosem.Źródło: Olivia