Do góry

Desery Przepis na:

Chrupiące rozetki.

Chrupiące rozetki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1817

Dodano:

Odsłon: 3191

Wspomnienie z dzieciństwa.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miksujemy wszystkie składniki razem i odstawiamy na 30 minut. Gęstość ciasta powinna być podobna do ciasta naleśnikowego.

  2. Rozgrzewamy olej. Przed pieczeniem zanurzamy foremkę w oleju na ok 3 minuty aby ją rozgrzać.

  3. Nagrzaną foremkę zanurzamy w cieście do 3/4 wysokości a następnie zanurzamy w oleju. Po kilku sekundach rozetka odczepi się od foremki. Czas smażenia rozetki ok 30 sekund aż nabiorą złocistego koloru.

  4. Po wyjęciu z oleju odsączamy je na papierze, posypujemy cukrem pudrem lub smarujemy owocowymi dżemami. SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mati1 06 lutego 2014 rozetki można kupić na allegro poniżej link
http://allegro.pl/rozetki-foremki-forma-do-pieczenia-ciastek-babci-i3936820209.htm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Magi30 09 kwietnia 2010 A gdzie mozna taka foremke dostac albo czy mozna zastapic foremke czyms innym???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 09 kwietnia 2010 O, tak! U nas też takie robiliśmy - były dwie foremki - motylek i kwiatek. Pyszne wspomnienia!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 09 kwietnia 2010 Moja mama robiła takie, jak byłam mała :) do tej pory mamy gdzieś te foremki na kijkach, wciśnięte gdzieś w kąt kuchennej szafki... :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń