Do góry

Śniadania Przepis na:

Chrupiące ziemniaczane placki.

Chrupiące ziemniaczane placki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 15816

Dodano:

Odsłon: 4604

Chrupiące placki ziemniaczane do których wielu ma słabość, zawsze smakują.

Składniki

  • ziemniaki 3 duże szt. (ok. 1 kg)
  • jajko kurze 1 szt.
  • mąka ziemniaczana 1-2 łyżki w zależności od gatunku ziemniaków
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę, odciskamy trochę z nich wody. Do lekko odciśniętej pulpy ziemniaczanej dodajemy w razie potrzeby mąkę ziemniaczaną, jajko sól i pieprz. Mieszamy wszystkie składniki.

  2. Nagrzewamy patelnię z olejem i na gorącym oleju smażymy placki na złoty kolor z obu stron. Usmażone placki osączamy z oleju na ręczniczkach papierowych. Podajemy na gorąco z kwaśną, gęstą śmietaną lub jogurtem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 11 grudnia 2018 Nabrałam ochoty ,jutro robię...pyszne i chrupiące Twoje placuszki:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 11 grudnia 2018 Jak ja kiedyś nie lubiłam placków, teraz przepadam za nimi.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń