Do góry

Przetwory Przepis na:

Chrzan tarty

Chrzan tarty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46762

Dodano:

Odsłon: 21145

Jak co roku robimy go od podstaw. Przede wszystkim mieszamy go z buraczkami. Tym razem w wersji do boczku i innych wędlin.

Składniki

  • 1 średniej wielkości korzeń chrzanu
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany
  • sok z cytryny
  • sól
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Korzeń chrzanu obieramy i ścieramy na drobnych oczkach.

    Do startego chrzanu dodajemy majonez i śmietanę.

    Do smaku doprawiamy sokiem z cytryny i solą.

    Przekładamy do słoika.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 30 marca 2016 Pyszny, domowy chrzanik, ale napłakać się trzeba :D Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń