Do góry

Sałatki Przepis na:

Chutney buraczkowy do wędlin

Chutney buraczkowy do wędlin

Autor:

Przepisów i artykułów: 2237 Ocena: 13526

Dodano:

Odsłon: 416

Pyszny dodatek do obiadu.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Buraczki ugotować, ostudzić i zetrzeć. Jabłka z cebulą obrać, posiekać i zalać octem i dusić na wolnym ogniu około 30 minut. Dodać buraczki i dusić przez następne 30 minut. Doprawić solą i anyżem do smaku a na dłuższe przechowywanie przełożyć gorący chutney do słoików, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń