Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasteczka cynamonowe"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 179
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 42
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 179
Składniki
Masło utrzeć w donicy z jajkami i cukrem. Do dobrze utartej masy wsypać mąkę, sodę rozpuszczoną w odrobinie wody i resztę dodatków. Gdy masa będzie dobrze wyrobioną, wyrzucić na stolnicę, zrobić wałki takie jak na leniwe pierogi.
Upiec w dobrze gorącym piecu, gdy się zrumienią, wyciągnąć, pokrajać na skośne kawałki i wstawić do pieca do wysuszenia. Ciastka mogą leżeć bardzo długo.
Alina Gniewkowska, „Współczesna kuchnia domowa” (pisownia oryginalna).Źródło: Dobry Tydzień