Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka dyniowe z czekoladą.

Ciasteczka dyniowe z czekoladą.

Autor:

Przepisów i artykułów: 160 Ocena: 2193

Dodano:

Odsłon: 167

Małe co nie co do kawki.

Składniki

  • SKŁADNIKI MOKRE:
  • -Puree z dyni 3/4 szklanki
  • -Olej - 1/4 szklanki
  • -Cukier trzcinowy - 3/4 szklanki
  • -Tabliczka czekolady - 0,5 szt
  • .
  • SKŁADNIKI SUCHE:
  • -Mąka pszenna pełnoziarnista - 1 szklanka
  • -Mąka pszenna - 0,5 szklanki
  • -Cynamon - 1 łyżeczka
  • -Imbir - 0,5 łyżeczki
  • -Soda oczyszczona - 0,5 łyżeczki
  • -Sól - 0,5 łyżeczki
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki
    .

  2. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.

  3. W drugiej misce zmiksować olej z cukrem, następnie dodać puree dyniowe i zmiksować.
    Powoli dodawać mokre składniki cały czas mieszając drewnianą łyżką.
    Kiedy składniki się połączą dodać czekoladę drobno pokrojoną i wmieszać ją delikatnie w ciasto.

  4. Nakładać łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia kleksy.

  5. Piec około 15 minut.
    Najlepiej smakują ciepłe.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń