Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące ciasteczka do kawki.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 40
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
jajko z cukrem utrzeć aż masa będzie gęsta i jasna. Dodać łyżkę mąki a na końcu wsypać płatki migdałowe i wyłuskaną dynię. Jeśli ktoś lubi można dodać wyłuskany słonecznik.Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać łyżką małe placki ciasta. Widelcem namoczonym w mleku naciskać placki aby były cienkie. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 15-20 minut. Mi wyszło około 10 ciasteczek z tej porcji.