Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasteczka owsiane"
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 155
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 155
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10527
Składniki
Do przesianej mąki pszennej wsyp proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, wymieszaj łyżką. Do miski włóż miękką margarynę lub masło, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Utrzyj mikserem na jasną, puszystą masę. Następnie dodaj jajko. Wciąż miksując, naprzemiennie wsypuj suche oraz płatki owsiane. Miksuj tak długo, aż wszystkie dokładnie się połączą i powstanie jednolita masa. 2. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Wilgotnymi dłońmi uformuj z ciasta niewielkie kulki. Ułóż je na blasze, zachowując spore odstępy (w trakcie pieczenia ciasteczka urosną), a następnie spłaszcz je łyżką. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Wstaw blachę i piecz ok. 15 minut do lekkiego zbrązowienia. 3. Wystudzone ciasteczka udekoruj. Z polewy czekoladowej zrób usta a oczy, nos i uszy zrób z cukiere- czków i przyklej je, używając polewy czekoladowej.
40 minut. Sztuka: 150 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie