Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka francuskie z budyniem

Ciastka francuskie z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 981

Dodano:

Odsłon: 18142

Pyszne.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Budyń przyrządzić według przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość mleka do 500 ml. Wystudzić.

  2. Ciasto rozwinąć i pokroić na ok. 6 kwadratów. Po jednej stronie każdego kwadratu nakładać porcję budyniu (łyżką czy szprycą) tak aby warstwa równo pokrywała połowę kwadratu. Nakryć drugą połową, brzegi zlepić widelcem. Ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do piekarnika i piec ok. 15-20 min w temp. 220 st.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mariola1975 18 października 2013 Ciasteczka jak marzenie,sama często kupuję w Lidlu ciasto francuskie linessa i robię podobne słodkie przekąski.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 21 września 2010 potwierdzam ... pyszne :-), zrobiłam wczoraj i rodzinka nie chciała uwierzyć, że to nie kupione :-) zniknęły w mig, chociaż przezornie zrobiłam z 1,5 porcji. Pyszny, tani i bardzo szybki sposób na coś słodkiego :-), ja do budyniu dodałam kostki czekolady i brzoskwinie ... polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 06 lipca 2010 bardzo fajny pomysł, tym bardziej że uwielbiam budyń

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Goblinek 04 lipca 2010 Jeśli zmniejszy się ilość mleka, tak jak napisałam, to nie ma opcji, żeby się wylało.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

eses 04 lipca 2010 i to sie nie wyleje? ta masa ze środka?? muszę to zrobić!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń