Do góry

Desery Przepis na:

CIASTKA ORZECHOWO-DAKTYLOWE

CIASTKA ORZECHOWO-DAKTYLOWE

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 1187

Doskonałe do popołudniowej kawy. Szybko się przyrządza i długo zachowują świeżość.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Daktyle wydrylować i drobno pokroić. Skropić równomiernie rumem i pozostawić pod przykryciem. Orzechy włoskie grubo posiekać.

  2. Masło i miód utrzeć w misce na puszystą masę. Nadal ucierając, stopniowo dodawać jajka, mąkę, proszek do pieczenia i cynamon.

  3. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Blachę natłuścić lub wyłożyć papierem. Ciasto rozsmarować równomiernie na blasze i pokryć mieszanką orzechów z daktylami. Piec około 15 minut w gorącym piekarniku.

  4. Blachę wyjąć i pokroić ciasto na 3 części. Ostudzić je na kratce kuchennej i przed podaniem pokroić na mniejsze porcje. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń