Do góry

Desery Przepis na:

Ciastka ryżowe.

Ciastka ryżowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 146 Ocena: 1922

Dodano:

Odsłon: 563

Znikają z talerzyka do ostatniego okruszka.

Składniki

  • - Kleik ryżowy - 1 opakowanie
  • - Margaryna - 250 g
  • - Jajka - 3 szt
  • - Cukier 1 szklanka
  • - Wiórki kokosowe - 4 łyżki
  • - Cukier waniliowy - 1 szt
  • - Proszek do pieczenia - 1 łyżka
  • - Dżem twardy.
> 6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z podanych składników (bez dżemu) zagnieść ciasto, po wyrobieniu formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
    Ułożyć na blaszce w dość dużych odległościach.
    W każdej kulce zrobić wgłębienie palcem i nałożyć dżem.
    Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni, przez około 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń