Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zakąska do dobrych win.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Wykonanie: Masło zagotować w ½ szklance wody, dodać mąkę, sól i pieprz do smaku i mieszać na wolnym ogniu aż ciasto odstanie od ścianek naczynia. Następnie zdjąć z ognia, przestudzić, wbić jajka i starannie utrzeć. Dodać starty ser i zmielony twaróg. Dokładnie wymieszać składniki.
Nakładać łyżką ciasteczka do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut. Piekarnik wyłączyć i pozostawić jeszcze ciasteczka przez 10 minut. Podawać do różnego rodzaju win.