Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto (babka) marmurkowa

Ciasto (babka) marmurkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 567

Dodano:

Odsłon: 3065

pychota :)

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 225 g masła
  • 1 szklanka cukru
  • 4 duże jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 120 g czekolady mlecznej
  • 1/2 szklanki mleka
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem do otrzymania jasnej masy. Następnie dodajemy po jednym jajku ( cały czas ucierając). Na koniec cukier waniliowy.

    Zmniejszamy obroty i dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem na przemian z mlekiem. Miksujemy tylko do połączenia się składników.

    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

    Ciasto dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy czekoladę i mieszamy.

    Ciasto wlewamy do formy na przemian ( jak przy Zebrze).

    Piekę w temperaturze 170 stopni do tzw. suchego patyczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń