Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, syp porcjami cukier, aż piana będzie sztywna i lśniąca. Zmniejsz obroty do minimum. Wsyp mąkę ziemniaczaną, wiórki, wlej sok z cytryny. Wsyp musli i wymieszaj.
Blachę (28x36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Posyp pokruszonymi waflami. Na nich rozłóż równo masę bezową. Wyrównaj wierzch.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 40 min w temp. 160°C. Wyłącz piekarnik, uchyl drzwiczki i pozostaw, aż ciasto ostygnie.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Relaks