Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto bezowe z wiórkami kokosowymi

Ciasto bezowe z wiórkami kokosowymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 24

Wypróbowany przepis na "Ciasto bezowe z wiórkami kokosowymi"

Składniki

  • 7 białek
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • półtorej szklanki cukru
  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • 35 dag musli (może być egzotyczne)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta soli
  • wafle do wyłożenia blaszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa

  2. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Cały czas ubijając, wsyp cukier, ubijaj około 10 minut. Obroty zmniejsz do minimum, wsyp mąkę ziemniaczaną i wiórki kokosowe, wlej sok z cytryny, zmiksuj. Wsyp musli, delikatnie i dokładnie wymieszaj.

  3. Blaszkę (28 na 36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wafle (2-3 w zależności od wielkości), połam, wsyp do formy. Zalej masą bezową, wyrównaj. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C, piecz 40 minut.

  4. Piekarnik wyłącz, drzwiczki uchyl, ostudź ciasto. Zimne pokrój na kawałki.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń